AktuelnoMjesne zajedniceOlovo

SA REMZOM BEŠLIJOM O AKTUELNOSTIMA U MZ KRUŠEVO

  Serijalu naših emisija u kojima govorimo o aktuelnostima u olovskim mjesnim zajednicama danas dodajemo razgovor o MZ Kruševo.

Povratak u ovo herojsko mjesto ostvaren je u punom obimu. Na području ove MZ kojoj uz Kruševo pripadaju i naselja Prgoševo i Ajdinovići trenutno živi 265 stanovnika – kazao nam je na početku ragovora Remzo Bešlija predsjednik Savjeta MZ Kruševo.

Govorili smo o uspješno provedenom projektu vodosnadbjevanja zahvaljujući kome ovo područje, nakon decenijskog oskudjevanja i problema na ovom planu, danas vode ima i dovoljno i redovno.

Sanacija postojećeg puta Dolovi -Kruševo, koji je decenijskom upotrebom prilično devastiran, u vrhu je prioriteta za naredni period. U planovima je i izgradnja mjesnog ureda, sportskog poligona, instalacija ulicne rasvjete u podružnici Prgoševo i povecanje broja sijalinih mjesta u Kruševu….

  Dotakli smo se i ratnih zasluga Kruševa u odbrani Olova i BiH i u tom kontekstu izgradnju spomen obilježja „Živiničkim osama“ koja je u toku…

Kompletan razgovor emitovali smo u 13:30 u programu našeg Radija, reprizno ga emitujemo u 18:00 sati, a uskoro isti možete poslušati kao novu epizodu u našem podkastu na ovoj stranici gdje ćemo postaviti link na tu epizodu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button