AktuelnoKulturaOlovo

Izlog knjige Radio Olova-Čitajte današnju preporuku iz Gradske biblioteke Olovo

Pored bogatof knjižnog fonda i izbora knjiga za čitanje Gradska biblioteka Olovo danas vam nudi nešto novo i aktuleno za čitanje knjigu Zlatana Ibrahimovića “Adrenalin”.

Šta makazice predstavljaju igraču koji je zaslužan za najljepše i najuzbudljivije u historiji nogometa? Koja je vrijednost gola danas za igrača koji proslavlja svoj 40. rođendan, a i dalje je u punoj snazi i aktivno igra? Šta za njega predstavljaju dribling ili pâs? Zlatan Ibrahimović više ne treba pokazivati ​​svoju snagu niti nas podsjećati na velike sportske uspjehe zbog kojih je postao prvak, te se stoga odlučuje razgolititi, na iskren i pošten način, kako bi nam ispričao kako se fudbalski bog mijenja i suočava s godinama koje dolaze: bez licemerja, a sa zrelošću i sumnjama koje je morao naučiti i prihvatiti. U stalnoj ravnoteži između adrenalina i balancea, otkriva se priča puna nepoznatih detalja i anegdota, gdje čak i strah nalazi prostor u naborima šampiona, zajedno s nježnošću i krhkošću, osjećajima koji pridonose snazi, odlučnosti i hrabrosti. Dječačića iz Rosengårda doveo je na vrh svijeta, odakle nam sada priča o trenerima i penalima, ekipi, protivnicima i lopti, ali i o sreći, prijateljstvu i ljubavi.

Izlog knjige – Preporuka iz Gradske biblioteke Olovo, pripremila Sanela Kaikčija – Radio Olovo -audio zapisi,emisije,prilozi,najave,razgovori emitovani u programu Radio Olova | Podcast on Spotify

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button