AktuelnoOlovoSport

Sportski streljački klub „Olovo“ niže nove uspjehe

U povodu Dana Općine Novo Sarajevo“ Streljački klub „Željezničar“ organizovao je turnir u streljaštvu na kome su članovi našeg SSK „Olovo“ ostvarili još jedan zapažen uspjeh.

  U konkurenciji 95 takmičara iz 15 klubova naši strijelci zauzeli su treće mjesto i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji. Pehar za osvojeno 3.mjesto u ekipnoj konkurenciji juniora i bronzana medalja u pojedinačnoj konkurenciji za Admira Hasanspahića krasit će vitrine ovog našeg mladog, ali vrlo uspješnog olovskog sportskog kluba.

Da je to tako pokazuje, uz brojne uspjehe, i naša kandidatura za ulazak u premijer ligu BiH. Prema riječima Alije Zukića trenera i prvog čovjeka Sportsko-streljaškog kluba „Olovo“ aplikacija je, uz sve neophodne papire predata, a ispunjavaju se i ostali neophodni uslovi za takmičenje u ovom elitnom rangu. Prije svega to se odnosi na nabavku novih pušaka i opreme koji zadovoljavaju potrebne standarde.

  U tom kontekstu iz SKK „Olovo“ posebnu zahvalnost iskazuju Općini Olovo koja je prepoznala rezultate dosadašnjeg rada i nedavno donirala sredstva od 2.500 KM za kupovinu nove standardne puške koja upravo zadovoljava standarde premijer lige.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button