AktuelnoHistorijaKulturaNGO i udruženjaOlovo

ORGANIZACIJE PŠiPB I RVI OLOVO, U NOVIM PROSTORIJAMA, POSJETILI NAČELNIK MEMAGIĆ I MINISTAR ČOLAKOVIĆ

  Organizaciju porodica šehida i poginulih boraca i Organizaciju RVI 92-95 Olovo, koje odnedavno djele nove zajedničke prostorije, danas su posjetili Načelnik općine Olovo Đemal Memagić i ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković.

Nakon što je Gradska biblioteka iselila u novoizgrađeni prostor Doma kulture Općina je odlučila ove, sada preuređene i pristupačne kancelarije, u okviru zgrade Općine, ustupiti na korištenje ovim krovnim olovskim boračkim udruženjima.

Predsjednici PŠiPB Nazif Vatreš i RVI 92-95 Olovo Derviš Bešlija izvjestili su Načelnika i Ministra o radu i aktivnostima njihovih organizacija izrazivši zahvalnost za konstantnu podršku koju imaju i u Općini Olovo i u nadležnom kantonalnom Ministarstvu. U to ime načelniku Memagiću predsjednici obje organizacije uručili su i pismene zahvalnice.

Posjeta je iskorištena za razgovore o aktuelnim projektima, obilježavanju značajnih datuma iz ratne prošlosti, završetku započetih i izgradnji novih spomen obilježja, predstojećem Danu 1.Slavne olovske br.brigade i drugim aktuelnim temama.

Na kraju posjete i načelnik Memagić i ministar Čolaković najavili su nastavak podrške svim projektima i aktivnostima koji će doprinijeti boljoj organizaciji i statusu pripadnika najzaslužnijih kategorija za slobodu u kojoj živimo i radimo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button