AktuelnoMjesne zajedniceOlovoSport

PEHAR SOLUNSKOG TURNIRA EKIPI “PORT MOND”

U subotu 2. julskog dana u Solunu je odigran tradicionalni turnir u malom fudbalu posvećen šehidima Soluna i Adinu Mustajbegoviću – prije nekoliko godina stradalom mladiću iz Soluna.

Tim povodom u okviru ovog prestižnog i dugo najavljivanog fudbalskog nadmetanja položno je cvijeće na šehidsko spomen obilježje i Adinov mezar, a sportisitima i brojnoj publici obratili su se ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković i predsjedavajući OV Olovo Amir Muminović, podsjetivši na žrtvu koju su podnijeli najbolji sinovi u odbrani domovine i poželjevši učesnicima fer i sportsko nadmetanje.

A toga- fer i sportskog takmičenja, zanimljivih utakmice i obilja lijepih poteza uistinu nije nedostajalo. Uz 18 seniorskih ekipa, turnir su, revijalnim utakmicama, uljapšale dvije ekipe pionira i dvije ekipe veterana. U takmičarskoj – seniorskoj konkurenciji titulu pobjednika, pobjednički pehar, medalje I niz drugih nagrada po kojima je ovaj turnir vež postao prepoznatljiv ponijela je ekipa “Port Mond Fasade”.

Druga je bila ekipa “Skroze Bečirević”a treće mjesto pripalo je ekipi “Relax” iz Vogošće.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button