AktuelnoMuzikaVijesti iz BiH

Otvorene prijave za 14. Festival sevdalinke

Sve nam je bliže četrnaesti po redu Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” koji će se održati od 29. novembra do 01. decembra 2022. godine.

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrjednije muzičke baštine naših prostora.

Tokom godina razvijena je velika mrežu podrške i kreirano je preko 100 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici sevdalinke pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.

Ove godine očekujemo najveći Festival do sada, sa proširenim sadržajima, javnim promocijama te velikom medijskom podrškom.

Danas su zvanično su otvorene i prijave za izvođače, autore i mlade harmonikaše.

4. Međunarodno takmičenje harmonikaša „Sevdalinko harmonikom opjevana“ će biti održano 29. Novembra 2022 godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Takmičari se nadmeću u kategorijama: Pjetlići, Pioniri, Stariji pioniri, Mlađi junior, Juniori, Seniori i kategorija dueti. Pobjednike kategorija kao i sveukupnog pobjednika očekuju vrijedne novčane i druge nagrade.

Prijave za takmičenje harmonikaša možete izvršiti klikom OVDJE, a iste su otvorene do 10. novembra 2022. godine. 

Prijave za autore i izvođače možete izvršiti klikom OVDJE ili na e-mail adresu festivalsevdalinke@gmail.com sa naznakom „Za direkciju festivala“.

Takmičari trebaju poslati originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BiH “sevdalinku” sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u BiH. Uz prijavu autori trebaju priložiti demo snimak kompozicije  u trajanju do četiri (4) minute.

Prijave su otvorene do 10. septembra 2022 godine. 

Iskoristite vrijeme i uživajte u najljepšim izvedbama sevdalinke na oficijelnom Youtube kanalu Festivala.

LINKOVI:

www.festivalsevdalinke.com

Prijava takmičenje harmonikaša:

https://festivalsevdalinke.com/prijave-harmonika/

Prijava izvođači autori:

https://festivalsevdalinke.com/prijave-takmicari/

Youtube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UClJtfSMRJ6jOAEcwOIhqTIA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button