AktuelnoOlovoPrivredaTurizam

DELEGACIJA TURSKE OPĆINE KARATAY BORAVI U OLOVU

Delegacija iz Konje i Općine Karatay, koju predvodi Ramazan Ševik – pomoćnik načelnika ove turske Općine,  boravi od jučer u radnoj posjeti Općini Olovo. Danas je u uredu Općinskog načelnika Đemala Memagića održan radni sastanak na kome su gosti upoznati sa razvojnim planovima i budućim projektima na području naše općine. Osim razmjene iskustava, posebno u oblasti  iskorištavanja i razvoja banjsko-turističkih kapaciteta, po čemu je poznata ova oblast Turske i za što su gosti bili posebno zaintereesovani, dogovorena je tiješnja saradnja na tom polju.

  • Ovdje smo da sa predstavnicima vaše Općine podjelimo svoja iskustva koja imamo u oblasti iskorištavanja termo-mineralnih voda, te su danas sa nama uz još jednog pomoćnika načelnika i direktorica jednog banjskog kompleksa, te inžinjer geologije. Želimo da obiđemo teren i kapacitete i damo svoj doprinos razvoju vaših projekata na tom planu- kazao je u izjavi za naš program Ramazan Ševik pomoćnik načelnika Općine Karataj.
  •   S tim u vezi zajedničke delegacije dvije Općine obišle su  JU BRC „Aquaterm“ Olovo gdje im je upriličena prezentacija rada ove naše zdravstvene ustanove, metode liječenja, ljekovitost, kapaciteti i kvalitet naše termo-mineralne vode.  

   U posebnom djelu prezentacije gosti su upoznati sa dosadašnjim aktivnostima na planu geoloških ispitivanja banjskih kapaciteta, tokom koje su predstavljenje osobine pet termo-mineralnih izvor na području općine Olovo.   

U okviru oficijelnog susreta dvije delegacije u uredu Općinskog načelnika razmjenjeni su prigodni pokloni kao znak podsjećanja na uspostavljanje novih prijateljskih veza Općina Olovo i Karatay.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button