AktuelnoVijesti iz regije i svijeta

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić ne odustaje od pokušaja da izbjegne služenje doživotne robije

Udruženje”Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” uputile su dopisi na adrese

H.E. Antonio Guterres, generalni sekretar UN

Graciela Gatti Santana, predsjednica MICT-a

Serge Bramertz, glavni tužilac MICT-a

Vlada Velike Britanije, na ruke Premijera

u kojem stoji,

-Radovan Karadžić, međunarodni ratni zločinac, ne odustaje od pokušaja da izbjegne služenje doživotne robije zbog počinjenog genocida i četiri zločinačka poduhvata u kojima je bio jedan od glavnih planera. Republika Srbija uz pomoć Ruske federacije je angažirala preko 120 tzv.srpskih intelektualaca, uglavnom osoba koje su u proteklim ratovima učestvovali, rukovodili  i pružali podršku Radovanu Karadžiću, Slobodanu Miloševiću, Jovici Stanišiću, Frenkiju Simatoviću, Ratku Mladiću i drugim zločincima,da napišu pismo u kojem kritikuju vladu Velike Britanije, MICT  i navodne loše uslove u britanskom zatvoru u kojem boravi Radovan Karadžić među “intelektualcima” se nalazi međunarodni ratni  zločinci, njihovi pomagači i osobe koje ne priznaju naslijeđe ICTY/MICT iz Den Haga.Već dugo su se u Srbiji probudili “aveti prošlosti” koji ne biraju sredstva da štite ratne zločince, negiraju zločine i čak glorificiraju zločin i zločince, te ovo pismo to i potvrđuje. Molimo Vas da ne nasjedate na provokacije iz Srbije i mi žrtve smo duboko ubjeđeni da Radovan Karadžić u Velikoj Britaniji uživa najviši, dozvoljeni stepen prava, kao presuđeni međunarodni zločinac shodno zakonima u Velikoj Britaniji.

Podržavamo rad MICT i opredjeljenost Velike Britanije da sarađuje i pruža pomoć MICT.

Mi žrtve nikada nismo  dobili bilo kakvu podršku ili vidjeli emociju koja bi dolazila iz Srbije.

I dan danas Srbija i njezini “intelektualci “ negiraju zločin genocida presuđen od ICTY/MICT i ICC .

Molimo Vas da ne obraćate  pažnju na one koji danas pišu pisma podrške Radovanu Karadžiću boreći se za njegova demokratska prava, a ranije su pred ICTY/MICT svjedočili  o nevinosti Radovana Karadžića ,optužujući nas žrtve da smo sami sebe ubijali i da su logori smrti bili hoteli sa 5 zvjezdica.

Danas nažalost moramo čitati  iste lažne priče koje dolaze iz Srbije i Rusije, da se ratnim zločincima uskraćuju njihova demokratska  prava.

Tražimo da preduzmete mjere iz vaše nadležnosti i da tzv. intelektualcima u saradnji sa drugim državama i institucijama, a zbog laži i dezavuisanja međunarodne javnosti, zabranite ulazak u zemlje EU svima onima koji su svojim potpisima pokušali prevariti i ismijati vas i međunarodno pravo .

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button