AktuelnoMuzika

JEDNA JE PJESMA CIJELOG ŽIVOTA! ALBUM LEGENDARNOG EDE MULAHALILOVIĆA DOSTUPAN JE NA SVIM DIGITALNIM MUZIČKIM SERVISIMA!

„Jedna je pjesma cijelog života“, remasterizovani album velikog  kompozitora, tekstopisca i producenta Ede Mulahalilovića, dostupan je na svim digitalnim muzičkim servisima. Album je izdat davne 1991. godine, međutim zbog početka ratnih dešavanja u našoj zemlji, ostao je bez veće medijske promocije. Pjesme za područje Bosne i Hercegovine ali i regije,  izlaze u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a. Remasterizaciju albuma radio je  Edin brat, Adi Mulahalilović.

Sarajevo, 1991. godine, Edo Mulahalilović objavljuje svoj prvi kantautorski album  „Jedna je pjesma cijelog života“, na kom se nalazilo 10 pjesama. Pored Ede i njegovog brata Adija koji su radili muziku, tekst i aranžman, zanimljivo je spomenuti da je i Dino Dervišhalidović na ovom albumu bio jedan od Edinih saradnika, pa i sam potpisuje  muziku i tekst na nekoliko pjesama.  Ratna dešavanja uticala su na slabu medijsku promociju ovog albuma. Međutim, iako  bez velike medijske promocije pjesme su našle put do gotovo svih generacija, a i danas rado se pjevaju. Deset remasterizovanih pjesma za područje Bosne i Hercegovine i regije,  izlaze u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i dostupne su na svim digitalnim muzičkim servisima. Remasterizaciju pjesama radio je Adi Mulahalilović. 
 
Edo Mulahalilović, rođen je u Sarajevu 23. marta 1964. godine. Gitara je njegova prva ljubav, a zajedno sa svojim profesorima, nizao je brojne nagrade na takmičenjima. Prvi solistički koncert na klasičnoj gitari  imao je 1977. godine u gradu Hvaru. Nešto kasnije,  Edo će zavoljeti i električnu gitaru. Sa prijateljem Pjerom Žalicom, osnovao je grupu Baobab, a nakon toga uz Harija Varešanovića osniva i grupu Hari Mata Hari. Zajedničko stvaranje sa bratom Adijem počinje 1991. godine. Priča je to upravo o albumu koji smo objavili na digitalnim muzičkim servisima „Jedna je pjesam cijelog života“. Poseban album i posebna emocija. Zajednička saradnja sa bratom, nastavlja se i u kasnijem radu, pa tako nastaju kompozicije “Ti si ruža“ i „Ostani kraj mene“ koje su Bosnu i Hercegovinu predstavljale na Euroviziji. Kao kompozitor do 2006. godine radio je u Finskoj. Ovozemaljsku pjesmu napustio je 2010. godine, u Beogradu. Djela koja je ostavio iza sebe, od neizmjerne su važnosti za bosanskohercegovačku muzičku scenu, na kojoj će vjerujemo ostati zauvijek upamćen.

Putuje pjesma cijelog života… 
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button