AktuelnoHistorijaKulturaNGO i udruženjaOlovo

STAZAMA OLOVSKIH VITEZOVA

Planinarsko  društvo „Smolin“ Olovo u povodu 25.novembra Dana državnosti BiH organiziralo je planinarski pohod  „Stazama 1.slavne olovske br.brigade“.

Veliki broj planinara, ali i građana Olova okupio se danas na gradskom trgu „Senahid Bolić Bolo“ gdje su na centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima položili cvijeće i odali dužnu počast onima koji su u odbrani Olova i Domovine položili svoje živote.

Prisutnima se potom obratio profesor Ećo Zahir predsjednik PD „Smolin“ koji je podsjetio ne samo na važnost današnjeg datuma, kada je prije 79 godina na  Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, obnovila svoj državno-pravni kontinuitet, već i na neke od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjem postojanju naše domovine.

 To neće biti jedini čas historije tokom današnjeg pohoda. Naime nakon što učesnici prođu stazom Olovo-Karagino Polje-Čumići-Oštri krš, dakle zonom odgvornosti 3.brdskog bataljona 1.slavne olovske brigade, na ovoj koti, kod spomenika na koti Oštri krš direktni učesnici borbi održat će još jedan čas historije. Ovu manifestaciju podržao je i u pohodu učestvuje i načelnik Općine Olovo g-din Đemal Memagić.

SVIM DOMOLJUBIMA UČESNICI DANAŠNJEG POHODA ČESTITAJU 25.NOVEMBAR DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button