AktuelnoKulturaOlovoRadio Olovo

Komedija: „Klinička slika“ u sali Doma kulture 16.decembra 2022.godine

U sali Centra za kulturu ,sport i informisanje Olovo u petak 16.decembra 2022.godine pogledajte još jednu predstavu koja nam dolazi iz Kult Produkcije.

Radi se o komediji: „Klinička slika“ u izvođenju glumca Hasana Sušića

Ulaznice po cijeni od 3 .00 KM uskoro možete kupiti u prostorijama CZKSII.

JU Centar za kulturu,spot i informisanje Olovo predstavu realizuje u okviru projekta “Poticaj kulturnog stvaralaštava kod učenika”.

O produkciji:

Produkcija komedije „Klinička slika“ ambiciozan je projekat agencije Ingenaus 360 by Trifekta doo Tuzla i Centra za kulturu Tuzla. Predstava je zamišljena kao mobilna i jednostavna u smislu prilagođavanja teatarskim prostorima, a zadržava svu likovnu i audio kvalitetu kojom obiluje.

O glumcu:

Dramski umjetnik Hasan Sušić završio je Akademiju dramske umjetnosti UNTZ, te je trenutno na postdiplomskom sdudiju Akademije scenskih umjetnosti UNSA. Kao student, a kasnije i svršeni glumac igrao je u teatarskim kućama u Tuzli, Mostaru i Sarajevu. Snimao za nezavisne filmske produkcije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Švedskoj. Pokretač je poetskog teatra „Krovovi“ u Zagrebu. Učestvovao je na najznačajnijim pozorišnim festivalima: Pozorišni/kazališni susreti Brčko, Pozorišne igre Jajce, Pozorišni festival u Banja Luci, kao i na najznačajnijem regionalnom festivalu Sterijno pozorje u Novom Sadu. Učestvovao je i na regionalnim i internacionalnim filmskim festivalima i smotrama. U relativno kratkoj glumačkoj biografiji Hasan Sušić je ostvario značajan broj uloga, dvadesetak u pozorištu i osam na filmu i televiziji.

O predstavi:

Hasan Sušić je uspio na perfektan način izvesti, odglumiti, prikazati – naposlijetku oživjeti jedan jako zahtijevan dramski lik Saliha Lale Čmorka. Lik koji je svakodnevna pojava u masi karaktera koji nas okružuju, a opet specifičan na svoj način. Lik koji je klasični primjer hipohondra, koji cijeli život robuje svojoj hipohondriji, a opet se s druge strane, veoma vispreno snalazi u različitim životnim situacijama i prilikama. Sam karakter Lale je naime, slojevit te ga nije lako oživjeti na sceni, jer osobe koje imaju tzv. manije ili fobije, često su podvojene ličnosti koje kao takve valja prepoznati, a posebice je iznimno teško, takve karaktere oživjeti na kazališnoj sceni. Dramske stanice komedije „Klinička slika“ svojom satirom, ironijom i komedijom, kao osnovnim elemntima ovoga žanra, iako tematski kompleksna priča, kroz pomenute elemente dovodi do urnebesnog smjeha. Motiv po kojem je rađena predstava su likovi iz djela Mome Dimića. Trajanje predstve je 60 minuta.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button