Općenito

Na vanrednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Olovu prikupljeno 20 doza krvi

U petak 2.decembra 2022.godine održana je treća po redu vanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj godini, a prva vanredna akcija u saradnji sa Mjesnom zajednicom Olovo i Društvenim centrom .

Akciji se odazvalo 21 dobrovoljni davaoc krvi i tom prilikom je prikupljeno ukupno 20 doza krvi .

Prema riječima sekretara CK Ferida Hadžiabdića uručene su zahvalnice CK jedna za prvo, jedna za petnaesto i jedna za dvadeseto darivanje.

Amer Sirćo je ovaj put krv dao 20 put i ponosan je na tu činjenicu da ovim činom učestvuje u spašavanju ljudskih života. Krv je kaže počeo davati još u studentskim danima i tokom proteklih deset godina imao je priliku dati krv po pozivu Zavoda za transfuzijksu medicinu iz Sarajeva kada je bilo potrebano.

-Osjećaj da vaša krv može nekome spasiti život je neopisiv i preporučio bih zdravim osobama da daruju krv. Ja se uvijek osjećam dobro i nemam zdravstvenih problema,kaže Amer.

Po prvi put krv je darovao i Milinović Armin, a od višestrukih davalaca ovaj put krv su dali Sirćo Amer 20 darivanja, Salibašić Dževad i Gurda Vahidin 31, Sirćo Hasnija 27 te Tanasić Damir 34 darivanja.

Svima se zahvaljujemo i pozivamo i ostale da slijede njihov primjer poručuju iz CK Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button