AktuelnoOlovo

PREDSTAVNICI ŠVICARSKE AMBASADE U POSJETI OLOVU

Danas su našu općinu posjetili predstavnici Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini. Delegaciju je predvodio Mattia Poretti menadžer za BiH u SDC – Bern, uz Maju Zarić – šeficu odjela za lokalnu upravu i Boška Kenjića projekt menadžera za upravu i infrastrukturu pri Ambasadi Švicarske u BiH. Načelnik Memagić zahvalio se predstavnicima Švicarske ambasade za iskreno prijateljstvo i pomoć, te istakavši važnost nastavka saradnje, predložio da gosti razmotre mogućnost uključivanja u projekat izgradnje Gradskog obdaništa u prostoru Doma kulture. Podsjećamo do sada su za taj projekat, čija se vrijednost kreće oko 600 hiljada KM, sa nivoa Kantona obezbjeđena sredstav od 200 hiljada KM, Općina je spremna izdvojiti oko 100 hiljada, preduzeće Alma Ras također će uzeti učešće, što sve predstavlja realnu pretpostavku da tokom naredne godine, uz novu finansijsku podršku, i ovaj važan projekat u Olovu bude uspješno realizovan.

Visoki gosti obišli su taj prostor, kao i Društveni centar gdje su se upoznali sa radom ovog odjela koji je proizašao upravo iz UNDP-ovog projekta Jačanja uloge MZ u BiH  i pomoći Vlada Švicarske i Švedske.

Vrlo pozitivne utiske nosim iz ove svoje prve posjete Olovu, ali i BiH. Vjerujemo da će ova lokalna zajednica u kojoj su vidljivi znaci predanog rada na poboljšanju svih segmenata života i rada nastaviti uspješno da provodi zacrtane projekte. Svakako ćemo pokušati uvezati srodne institucije u našoj zemlji da bi pomogli u realizaciji nekih od projekata koji su nam danas prezentirani – kazao je u izjavi za naš program Mattia Poretti menadžer za Bosnu i Hercegovinu iz Berna.

Razmjena iskustava i mišljenja, uz međusobna upoznavanja važan su preduslov da promovišete projekte i da eventualno obezbjedite podršku prijatelja. Švicarska je to kroz prošle i aktuelne projekte već pokazala i mi smo im se i ovom priliko javno zahvalili za njihov doprinos razvoju naše lokalne zajednice. – kazao je u izjavi za naš program načelnik Đemal Memagić.   

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button