AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoZdravlje

Na posljednjoj akciji darivanja krvi 2022.godine u Olovu prikupljeno 25 doza krvi

U organizaciji CK Olovo u prostorijama Društvenog centra u Domu kulture u Olovu u petak je uspješno završena i posljednja petnaesta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Ovaj put akciji se odazvalo dvadeset šest davalaca i  tom prilikom je prikupljeno 25 doza krvi.

I ovog puta dva davaoca su po prvi put darovali krv a to su Kućanović Hikmet i Karić Nedim kojima su uručene i zahvalnice za prvo darivanje kao i davaocima za peto , petnaesto i dvadeseto darivanje.

Od višestrukih davalaca krvi posljednjoj akciji u 2022.godini odazvali su se : Bešlija Muradif i Šenderović Nermin sa 26 darivanja, Kopić Miralem 31, Kolak Fahrudin 42, Bešlija Senahid 69 i Hadžiabdić Ferid koji ima 176 darivanja krvi.

Kako su saopštili iz CK Olovo ovu godinu završavaju veoma uspješno, od planiranih 345 doza, davaoci krvi u Olovu su darovali 357 doza ili skoro 3,5 posto više od planiranog te će tako i treću godinu zaredom biti prvi po broju doza na broj stanovnika.

Ova posljednja akcija dobrovoljnog darivanja krvi prilika je da se zahvalimo svim dobrovoljnjim davaocima koji su se odazvali našim akcijama u ovoj godini i poželimo im dobro zdravlje i sreću u Novoj godini da budu sa nama i naredne godine,poručili su iz CK Olovo.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button