AktuelnoOlovoTurizamZdravlje

BRC “Aquaterm” Olovo svojim uposlenicima isplatio 1.080 KM jednokratne novčane pomoći

Svjesni posljedica koje inflacija i globalna ekonomska kretanja imaju na primanja zaposlenika, BRC Aqauterm Olovo donio je Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći za sve zaposlenike u iznosu od 1.080 KM .

Za kraj još jedne uspješne poslovne godine, čiji su rezultati preko 60.000 noćenja, prihvatili su prijedlog uredbe Vlade Federacije BiH, na osnovu koje je svih 93 uposlenika dobilo jednokratnu novčanu pomoć .

-Ljudi su u fokusu našeg djelovanja. S njima smo postali prepoznatljivi i nezaobilazni faktor kada je upitanju banjsko liječenje na području Bosne i Hercegovine. U budućnost idemo sa jasnom vizijom, čiji su neizostavan dio naši uposleni. Naša vizija je jasna, a to je vizija razvoja domaćeg zdravstvenog turizma i otvaranje novih radnih mjesta.Pored toga ove godine smo uposlenicima isplatili 500 KM regresa, koji sa ovih 1.080 KM predstavljaju 1.580 KM dodatnih primanja, što je praktično i više od 13-te plate za naše radnike, istakao je direktor BRC “Aquaterm” dr.spec fizikalne medicine i rehbilitacije Senad Selimović.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button