AktuelnoOlovoRadio Olovo

Danas Radio Olovo proslavlja 25.rođendan – Hvala vam na povjerenju !

Na današnji dan prije 25 godina 13 .februara 1998.godine u okviru Centra za kulturu,sport i informisanje Olovo počeo je sa radom Radio Olovo .Od tada pa do danas prošli smo put kroz razvoj tehnologije do današnjeh sredstava komunikacije i medijskih kanala koji uključuju i društvene mreže kojima se prilagodio i radio.Danas se radio zahvaljujući internetu čita i sluša.Naša zvanična web stranica je mjesto gdje plasiramo sve informacije koje se emituju na radiju a pored toga tu je live stream za slušanje uživo čime smo premostili probleme u dostupnosti signala na području cijele općine Olovo.

Dostupnost je moguća i putem društvenih mreža gdje smo uspostavili saradnju i komunikaciju sa našim slušaocima i čitaocima koji u svakom trenutku mogu komunicirati sa nama.Kroz naš rad i objave tu smo da informisemo,pomognemo,podržimo ,promovišemo i ukažemo .Nadamo se da uspijevamo u tome jer naša ustanova i naš radio su vjerujemo stekli povjerenje u istinitost i pravovremeno informisanje a pored toga nastojimo biti promotor našeg grada i općine.

Naša web stranica i profili na društevnim mrežama su mjesto gdje svi koji žele mogu saznati sve što ih zanima o našem gradu i aktuelnim dešavanjima.Naš program se emituje na zemaljskoj mreži na 95,1 MHz,putem internet stranice radio.olovo.ba,svakodnevno smo prisutni i na našim profilima društevnim mrežama facebook,instagram i twetter. I ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su uz nas povremeno,često ili uvijek na bilo koji način.

Danas je Svjetski dan radija

U svijetu se od 2012. godine 13. FEBRUARA obilježava Dan radija, a ovogodišnja je tema „Radio i mir”.

Cilj Svjetskog dana radija, koji se obilježava od 2012. godine, podizanje je svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija. Radio je i dalje najdostupniji medij na svijetu te dopire do 94% stanovništva.

UNESCO je 13. februara kao datum za obilježavanje Svjetskog dana radija izabrao u znak sjećanja na 1946., kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.

 Na Svjetski dan radija 2023. UNESCO ističe neovisni radio kao stup za prevenciju sukoba i izgradnju mira.

Iz povijesti usluga koje radio pruža društvu proizlazi da povećanje novinarskih standarda i kapaciteta treba smatrati ulaganjem u mir.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button