AktuelnoOlovoSport

NK “STUPČANICA” U ANTALIJI NA DESETODNEVNIM PRIPREMAMA

      U živopisni grad Belek, jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u Antaliji, stigli su nogometaši “Stupčanice”na desetodnevne pripreme za nastavak ligaškog takmičenja u Prvoj M:Tel ligi Federacije.

Nakon smještaja u jedan od brojnih luksuznih hotela po kojima je poznat Belek – jedno od najekskluzivnijih turskih ljetovališta, sa preko 300 sunčanih dana u godini, i lancem hotela koji se duž plaže protežu puna tri kilometra,  naši momci odradili su jučer prvi trening. Stručni štab na čelu sa trenerom Dženanom Zaimovićem  bez sumnje će ovaj boravak I fantastične uslove iskorititi da što bolje pripreme ekipu za nove izazove.

Već sutra naša “Stupčanica” igra prvu pripremnu prijateljsku utakmicu. Protivnik je danski Kolding klub iz istoimenog grada, klub sa preko 120 godina tradicije. Trenutno se, nakon ispadanja iz prve dizivije u sezoni 2020/20121, takmiči u 2. Danskoj diviziji. Svakako respektabilan protivnik I prava prilika za novi test našim momcima.

Duga probna utakmica planirana je za subotu 18.februara a protivnik je Gruzijski drugoligaš FC Kolheti iz grada Poti, također klub sa dugom tradicijom i smatra se jednim od najstarijih klubova Južnog Kavkaza.

Naknadno će biti saopšten protivnik treće pripremne utakmice.

U svakom slučaju našim momcima želimo da boravak u Antaliji iskoriste na najbolji način i da već u martu, na početku drugog djela sezone, rezultatima opravdaju trud Uprave da im obezbjedi najbolje uslove za rad.  

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button