AktuelnoObrazovanjeOlovo

Učenici 9.a razreda uputili apel građanima -KUPUJ DOMAĆE – GRADI BiH!

Ovih dana na ulicama u gradu u institucijama,prodavnicama ,frizerskim salonima ,gradskoj pijaci naši osnovci su dijelili letke i razgovarali sa građanima o temi KUPUJ DOMAĆE-GRADI BiH!

Učenici 9.a razreda OŠ “Olovo” kroz projekat građanin koji realizuju u okviru predmeta Građansko obrazovanje imaju za cilj podići svijest kod građana o važnosti davanja podrške domaćim proizvodima.

Kako su nam kazali projekat se sastoji od četiri koraka a to su;

-Objašnjenje problema

-Alternativne mjere javne politike

-Mjere razreda

-i plana akcije koji je zadnja faza projekta.

Dželila Kućanović predstavnica 9.a razreda kaže da su naišli na dobar prijem kod građana koji su u razgovoru s njima obećali da će više pažnje od sada obratiti na domaće proizvode.

– Većina nas do sada nije obraćala mnogo pažnje na ovaj važan segment naše svijesti da kupovinom domaćih proizvoda podržavamo vlastitu privredu i državu. To sada svi u razredu pokušavamo primjeniti da prilikom kupovine uvijek damo prednost proizvodima iz naše lokalne zajednice i BiH,kaže Dzelila.

Na policama trgovačkih radnji širom BiH zastupljenih su brojni proizvodi uvezenih ne samo prehrambenih već i drugih artikala higijenskih proizvoda ,pomagala,odjevnih predmeta .Kupujući tuđe slabimo domaću privredu i proizvodnju naglašavaju učenici kroz promotivne letke.

Domaći proizvodi su nastali od plodova domaće privrede koja nudi kvalitetan i poznat sadržaj,samo je jedna od poruka koju su željeli poslati građanima Olova.

Rad na njihovom projektu se završava uskoro nakon čega slijedi školsko a potom općinsko takmičenje devetih razreda a najbolji razred će se plasirati na kantonalno takmičenje.

Učenicima želimo puno sreće na takmičenjima a vama da usvojite poruku koju su poslali -KUPUJMO DOMAĆE -GRADIMO BiH!

Radio Olovo /A.Milunić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button