AktuelnoMuzikaNGO i udruženjaOlovo

LOVAČKO VEČE – TRADICIJA KOJA SE NASTAVLJA

Lovci LD “Tetrijeb” iz Olova, nakon pandemijske pauze, nastavili su tradiciju organiziranja “Lovačke večeri” na kraju uspješne lovne sezone. Ovoj prvoj postpandemijskoj lovačkoj zabavi domaćin je bio Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići -SRCA.

U prelijepom ambijentu ovog našeg poznatog odmarališta istinski je uživalo 260 lovaca i njihovih gostiju. Uz ljubazno osoblje, neograničenu konzumaciju jela i pića, dobru muziku i tradicionalnu lovačku tombolu druženje je uz igru i pjesmu potrajalo do duboko u noć.

Prisutnima se na početku obratio predsjednik LD Tetrijeb Olovo Izet Smajić, poželivši dobrodošlicu svima. On je potom pozvao i uručio prigodne zahvalnice svima koji su pomogli u organizaciji lovačke večeri.

Lovce sa njihovim ljepšim polovinama zabavljala je poznata izvorna grupa Braća Hodžić. U pauzama između igre i pjesme izlačene su nagradne tombole. Brojni sponzori potrudili su se da i ovogodišnja tombola ima bogat nagradni fond.

Oni sa najviše sreće odnijeli su kući jako vrijedne nagrade, od lovačke opreme, raznih poklona, vaučera za ugostiteljske usluge itd.

Glavna nagrada ove godine bio je ormar za oružje, donacija lovca i privatnog poduzetnika Alema Merdana, a glavnu nagradu osvojio je lovac LS Milankovići Adis Džindo. Na kraju ovog nezaboravnog druženja gostima i svim prisutnim još jednom se obratio predsjednik društva Izet Smajić koji se zahvalio svima na dolasku, najavivši nastavak održavanja ovih tradicionalnih lovačkih zabava.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button