AktuelnoOlovoSport

EKIPA MZ ČUNIŠTA PRVAK DRUGE SEZONE MALONOGOMETNE LIGE OLOVO

U Sportskom centru u Olovu, u nedjelju su  odigrane završne utakmice druge sezone Malonogometne lige Olovo. Od 12 ekipa, koliko se ove sezone takmičilo u okviru Malonogometne lige Olovo, četiri najolje u  plej-ofu borile su se za titulu prvaka.

Pred brojnom olovskom publikom u okviru prve polufinalne  utakmice sastale su se ekipe Čuništa I Crna Rijeke. Uspješniji su bili lideri tabele ekipa MZ Čuništa.

U drugom polufinalnom susretu ekipe Caffe Azzaro I Misoća odigrale su izuzetno zanimljivu utakmicu.  Caffe Azzaro u jednom djelu susreta  imao je prednost od 3:1, no vratila se ekipa Misoće, poravnjala rezultat I odvela utakmicu u penale, gdje sun a kraju bili bolji I izborii finale lige.

U revijalnom djelu večeri dvije utakmice odigrali su pjetlići NK Stupčanica, pobravši simpatije I aplauze prisutnih.

U utakmici za treće mjesto između ekipe Caffe Azzaro i Crne Rijeke uspješniji su bili momci sa Nišićke visoravni. Na kraju utakmicu večeri, odnosno finale Malonogometne lige Olovo igrale su ekipe Čuništa I Misoće. U zanimljivom susretu bolja je bila ekipa Čuništa I zasluženo, opravdavajući lidersku poziciju, podigla prelazni šampionski pehar.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Emrah Kahriman iz ekipe Misoća, najbolji strijelac turnira je Adnan Ado Omerović iz ekipe Azzaro, dok je najbolji golma Faris Smajić iz pobjedničke ekipe MZ Čuništa.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju i realizaciju 2.sezone Malonogometne lige Olovo, pozvavši ekipe I sponzore d aim se pridrue I u narednoj trećoj sezoni.  

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button