AktuelnoCentar za kulturuKulturaObrazovanjeOlovoRadio Olovo

Centar za kulturu,sport i informisanje Olovo u saradnji sa Društvom pisaca BiH pokreće manifestaciju “Dani poezije u Olovu”

JU Centar za kulturu, sport i informisanje Olovo u saradnji sa Društvom pisaca organizatorima manifestacije ‘’Sarajevski dani poezije ’’ pokreće projekat ‘’Dani peozije u Olovu’’, a vizija je da ova manifestacija preraste u tradiciju.

Poziv je upućen svim ljubiteljima poezije i pisane riječi , Osnovnim školama “Olovo” i “ Hasan Kikić ” Solun te MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Olovo.

U pozivu je naglašeno da je poželjno da se sve škole uključe u implementaciju ovog projekta koji će vjerujemo doprinijeti podizanju svijesti mladog čovjeka o značaju kulture, pisane riječi i jezika, što nama svima treba biti i jeste misija, te da škole organizuju posjete radionicama, promocijama i stručnim predavanjima.

U ime ‘’Sarajevskih dana poezije’’, a kao jedan od inicijatora uz Centar za kulturu, sport i informisanje Olovo, projekat vodi Hadžem Hajdarević bosanskohercegovački pjesnik, prozni pisac, esejist, publicist, pisac za djecu, urednik i priređivač djela drugih autora, znanstveni radnik u oblasti jezika.

Plan je da se nizom radionica, promocija, te stručnim predavanjima u Centru za kulturu, sport i informisanje Olovo, ali i u školama na području općine Olovo kod učenika i mlađe populacije potakne interes za čitanjem, pisanjem, ali i jezikom kao jednim od identiteta našeg čovjeka.

Prva interaktivna radionica na kojoj će se olovskoj publici predstaviti neki od domaćih bosanskohercegovačkih autora planirana je u četvrtak 11.maja 2023. godine u 16:00 sati u prostorijama Doma kulture Olovo.

Ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button