AktuelnoCentar za kulturuHistorijaMjesne zajedniceOlovo

PROJEKCIJE DOKUMENTARNOG FILMA „OLOVNE RATNE ZORE“ U NAŠIM MJESNIM ZAJEDNICAMA

Nakon premijernih promocija dokumentarog filma „Olovne ratne zore“ u Olovu brojni naši građani slali su nam upite hoće li i kada svi građani naše općine imati mogućnost pogledati ovaj autentični historijski zapis o patnji, stradanju i herojskoj odbrani Olova i Bosne i Hercegovine u periodu od 1992-1995 godine.

Odgovarajući na te zahtjeve, a u saradnji sa predsjednicima olovskih mjesnih zajednica, Centar za kulturu, sport i informisanje Olovo u čijoj produkciji je rađen ovaj projekat, organizuje promociju ovog dokumentarnog filma po našim MZ.

Da je to pun pogodak pokazuje projekcija u MZ Musići-Klinčići gdje je film prikazan pred brojnom publikom uz evidentne emocije. Stariji su se podsjetili na preživljeno ratno vrijemo, mladi naučili važnu lekciju iz naše prošlosti. Obračajući se prisutnima autor filma Kadir Plećan kazao je da je upravo to cilj filma, podcrtavajući da je to prvi korak na planu digitalizacije i obrade dostupne arhivske građe iz tog perioda.

Nakon MZ Klinčići i Musići već su ugovorene promocije u MZ Bakići i Careva Ćuprija. Projekcija filma „Olovne ratne zore“ u MZ Bakići – Dolovi planirana je u prostorijama mjesnog Doma u Bakićima, u srijedu 10.maja sa početkom u 19:00 sati.

U Carevoj Ćupriji film će u istom terminu, dakle u 19:00 sati, biti prikazan u petak 12.maja 2023.godine, u prostorijama O.Š u Carevoj Ćupriji za stanovnike ove mjesne zajednice te MZ Kamensko i Jelaške.

Već su nam se javili i predsjednici MZ Solun i Kruševo sa kojima dogovaramo termine prikazivanja o čemu ćemo vas blagovremeno obavjestiti. Ovo je poziv i ostalim predsjednicima našim MZ da nam se jave radi dogovora o tehničkim i drugim detaljima projekcije filma  u njihovim sredinama.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button