AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoSport

OLOVO PAMTI,SRCEM UZ KRAJINU – NAVIJAČI STUPČANICE POKRENULI AKCIJU ZA POMOĆ KRAJINI

U okviru 27 kola Prve Lige F BiH NK “Stupčanica” na domaćem terenu u nedjelju 21.maja 2023 u 17 i 30 sati dočekuje NK “Travnik.”

Pred početak utakmice biće postavljena humanitarna kutija za dobrovoljno darivanje novca za pomoć području Krajine koje je pogođeno posljednjim poplavama,pod sloganom “Olovo pamti,srcem uz Krajinu”.

Prikupljeni prilog biće uplaćen na račun humanitarne organizacije Pomozi.ba, a oni će po potrebi i stanju na terenu, pomagati najugroženijima, jer Olovo nije zaboravilo pomoć krajšnika nakon poplave koja je zadesila Olovo 2014. godine ,poručuju iz Uprave kluba i navijačke grupe “Žuti đavoli”.

Navijači su vođeni željom i namjerom da pomognu i pokažu Krajini da su uz njih.Krajišnici su uvijek bili uz nas kada je trebalo i te 2014.godine kada su konvoji humanitarne pomoći stigli od naroda iz Krajine za narod Olova.To ne smijemo zaboraviti.

Empatija ,solidarnost i humanost koju gaje i razvijaju u klubu i kod navijača je već postala tradicija.Značaj koji to ima pogotovo kod mladih naraštaja je nemjerljiv .

Radio Olovo/

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button