AktuelnoCentar za kulturuHistorijaObrazovanjeOlovo

SVEČANIM PROGRAMOM U SALI DOMA KULTURE O.Š „OLOVO“ OBILJEŽILA 113.ROĐENDAN

Učenici, nastavnici, roditelji, gosti i brojni građani ispunili su danas salu Centra za kulturu, sport i informisanje, da bi prisustvovali svečanom programu upriličenom u povodu 113. godišnjišnjice od osnivanja osnovne škole u Olovu.

 Ova školska ustanova svoj rođendan obilježava 25. maja , ali je svečani program upriličen danas, s obzirom da je sutra u Federaciji dan žalosti u znak sjećanja na dan kada je 25.maja 1995.godine agresorska granata pokosila tuzlansku mladost i ubila 71. a ranila 150. tuzlaka prosjecne starosne dobi 24. godine. Prisutni su na početku programa odali počast ubijenoj tuzlanskoj mladosti.

” Korjeni naše pismenosti ovdje u Olovu puno su dublji od 113. godina, ako uzmemo u obzir  da je naš Matija Divković još sredinom 17.vijeka slovima bosančice pisao i štampao knjige” – kazao je u svom obraćanju direktor OŠ „Olovo“ Suad Halilović.                                                                           

Prisutnima se obratio i načelnik općine g-din Đemal Memagić koji je, čestitajući Dan škole, kazao da ostaje otvoren za sve oblike saradnje i pomoći našim školama, podsjetivši da na ovom školskom području uskoro kreće izgradnje škole u Olovskim Lukama, da se uz školu u Solunu gradi moderan bazenski kompleks, da kreće gradnja gradskog vrtića kao važnog predškolskog obrazovno-odgojnog segmenta i da će Općina i dalje voditi računa o svojim školama, pomagati i lobirati za još bolje uslove i još bolji rad naših obrazovnih ustanova.

U okviru programa nagrađeni su i učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim takmičenjima, a dodjeljene su zahvalnice i brojnim sponzorima

U svečanom programu u kome su učešće uzeli učenici svih uzrasta smjenjivali su se proigodni recitali, pjevalo se školi, glumilo i igralo na oduševljenje prisutnih koji su divne izvedbe učenika nagrađivali salvama aplauza.

UČENICIMA OŠ „OLOVO“ I NJIHOVIM NASTAVNICIMA ČESTITAMO DAN ŠKOLE!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button