AktuelnoHumanitarne akcijeOlovo

Olovljani nastavljaju humanitarnu akciju za Farisa Saku kojem otac Fahir donira bubreg

Priča Farisa Sake iz Olova koji rođen sa zdravstvenim problemima 1997. godine ovih dana ima novi nastavak.Faris već devet godina ima ugrađen pacemaker a pored toga  ide i na dijalizu.

Kao što većina javnosti zna njegov otac Fahir  mu je trebao biti donator ali su prilikom analiza u Turskoj pred samu operaciju otkrili da otac ima rak pluća pa je cijeli proces stao kako bi se liječenje usmjerilo na oca Fahira.

 Operacija u Turskoj  je bila uspješna ,nakon oporavka sada otac ponovo ima priliku donirati svoj bubreg sinu. Za operaciju odnosno transplantaciju bubrega je potrebno oko 20 hiljada eura.

Nakon Gradske biblioteke koja je organizovala humanitarno poetsko veče za Farisa u akciju se uključuju i naši sugrađani i privrednici a akciju svakako podržavamo i mi objavama u kojima smo podrška Farisovoj porodici kao i do sada ali i svima vama koji želite pomoći na bilo koji način.

Jedan takav primjer dolazi iz frizerskog salona “Leeyla hair style” vlasnice Lejle Ivojević iz Olovskih Luku koja je za petak 7.juli 2023.godine najavila “humanitarno šišanje” odnosno dan u kojem će sav prihod od šišanja i feniranja donirati Farisu Saki.

Dakle ukoliko vam trebaju frizerske usluge šišanja i feniranja a ujedno želite pomoći u Farisovom liječenju onda je frizerski salon “Leeyla hair style” vlasnice Lejle Ivojević iz Olovskih Luku prava adresa,petak 7.juli 2023.godine.

Pored Lejle humanitarsnoj akciji su se pridružili i organizatori “6.Memorijalnog turnira šehidi Soluna i Adin Mustajebović” koji će biti održanu u Solunu 8.jula ove godine . Svi učesnici i posjetioci će moći donirati novac u humanitarnu kutiju za liječenje Farisa.

Sigurni smo da ovo neće biti jedini primjeri humanosti i solidarnosti jer naši sugrađani su svaku akciju uspješno okončali.

U skladu sa mogućnostima, pomozimo Farisu da ozdravi . Imate ispod njegov broj računa ali i njegov facebook profil.

https://www.facebook.com/faris.saka.7

Faris Saka, Svrake 4/44, 71320 Vogošća
Unicredit bank:
Devizni račun
BA 393387302883199577
Tekući račun
3384302529843762
ZA NAŠEG FARISA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button