AktuelnoVijesti iz ZDK

MINISTAR SIROVICA PRIMIO POBJEDNIKE TURNIRA U SJEDEĆOJ ODBOJCI U KATALONIJI

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica upriličio je danas prijem za igrače i članove uprave Kluba sjedeće odbojke “Bosna” iz Zenice, koji su prošle sedmice osvojili zlato na Prvom međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci u Kataloniji (ESP).

Zeničani su u špansku pokrajinu otputovali na poziv Paraolimpijskog komiteta Evrope i bili su jedina neporažena ekipa na takmičenju, a u finalu su protiv reprezentativnog kluba Italije slavili sa 3-0. Na turniru su učestvovale i ekipe Andaluzije te domaćina Katalonije.

zdk.ba

Turnir je održan od 24. do 26. juna u okviru manifestacije Treća sedmica sporta Katalonije, a pored zvaničnih utakmica, ekipe su imale i zajedničke treninge na kojima su igrači iz Bosne i Hercegovine i Italije iskoristili priliku da pokažu selekcijama Katalonije i Andaluzije neke osnovne “trikove” igre, razmjenjujući iskustva i znanja.

Trener Ferhat Šehić, kapiten ekipe Mirsad Muračević, igrač Mensur Šabanović i predsjednik UO Omer Pojskić izrazili su zadovoljstvo što su bili u prilici da na ovom sportskom događaju dostojanstveno predstave Zenicu, Zeničko-dobojski kanton i državu BiH, naglasivši da Paraolimpijski komitet Evrope prepoznaje kvalitet sjedeće odbojke u BiH te svesrdno podržava njen razvoj u muškim i ženskim kategorijama.

paravolley.eu

Zahvalili su se Ministarstvu za boračka pitanja i resornom ministru Sirovici što su finansijski pomogli odlazak ekipe u Kataloniju.

– Ponosam sam zbog uspjeha naših odbojkaša na ovom turniru. Ministarstvo će nastaviti podržavati sve dobre i kvalitetne projekte sportista, jer na ovaj način predstavljaju naš kanton u najljepšem svjetlu, a nastojat ćemo da u ovoj oblasti napravimo i određena poboljšanja – rekao je ministar Sirovica.

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button