AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoZdravlje

Djevojčica Ilma iz Bioštice sa svojim malim prijateljima prikupila 657 KM za liječenje Farisa Sake

Proteklih dana smo pisali o humanom gestu djevojčice Ilme iz olovskog naselja Bioštica  koja je prvi dan sama a drugi dan uz pomoć svojih  drugara prodavala svoje igračke kako bi pomogla sugrađaninu Farisu u liječenju .

 Zahvaljujući podršci prolaznika i naših sugrađana Ilma je  prvog dana  prikupila 375 KM da bi već drugog dana uz podršku svojih drugova iz ulice prikupila ukupno 657 KM.

Ilma je dva dana prodavala samo svoje igračke i presretna je zbog toga što je na svoj dječiji način mogla pomoći.

  Postoji ideja da se ova akcija mališana iz Bioštice nastavi i tokom vikenda.

Ovi mali veliki ljudi koji još uvijek ne znaju ništa o teškim  životnim bitkama i nedaćama ali se zahvaljujući Ilmi žele odreći svojih najdražih igrački  kako bi  pomogli da se izliječi jedan mladi život.

Rijetko se mogu vidjeti ovako okupljeni svi zajedno, a nisu ni svjesni da pomažu jedan mlad život, našeg dragog Farisa, koji treba da nastavi živjeti bez poteškoća,poručili su roditelji.

Zahvaljujući ideji jedne djevočice da svoje dječije igre pretvori u stvarnost ovaj put sve je postalo više od toga.Zbližila je i okupila svoje drugare i roditelje sa jednim ciljem da se pomogne nekome u nevolji.

Podsjećamo u toku je humanitarna akcija za Farisa koji prikuplja novac za transpantaciju bubrega koji mu donira otac. Olovljani su već realizovali nekoliko događaja na kojim su prikupljali novac za Farisa.

U skladu sa mogućnostima, pomozimo Farisu da ozdravi . Imate ispod njegov broj računa ali i njegov facebook profil.Farisu Saki će otac biti donor bubrega za čiju transplantacijuje potrebno 19,500 eura.

Više informacija i kontakt imate na Farsovom profilu ,

https://www.facebook.com/faris.saka.7

Faris Saka, Svrake 4/44, 71320 Vogošća
Unicredit bank:
Devizni račun
BA 393387302883199577
Tekući račun
3384302529843762
ZA NAŠEG FARISA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button