AktuelnoOlovoZdravlje

DOM ZDRAVLJA OLOVO DOBIO NOVI KROV I NOVE RADNE PROSTORE U POTKROVLJU

Potpisivanjem zapisnika o prijemu izvedenih radova danas je u Domu zdravlja Olovo stavljena tačka na vrlo značajan projekat rekonstrukcije krova i potkrovnih površina ove naše zdravstvene ustanove.Nakon što je u aprilu prošle godine požar uništio dobar dio krova na centralnom objektu Doma zdravlja Olovo, te nakon istražnih i drugih procedura koje su trajale do oktobra, krenulo se u projekat rekonstrukcije krova i potkrovnih prostora. Posao je na javnom tenderu dobilo preduzeće „Braća Karić“ iz Zenice koje je u predviđenom roku, na vrlo zahtjevnoj površini,  vrlo kvalitetno i u predviđenom roku okončalo sve radove. To je svojom dokumentacijom danas potvrdilo i preduzeće Saraj inženjering koje je vršilo nadzor u realizaciji ovog projekta i čiji je predstavnik ing. Mustafa Šarić prisustvovao primopredaji radova. Ukupna vrijednost završenog projekta je 128.544,69 KM, a sredstva su obezbjeđena djelom od osiguravajuće kuće, djelom od Vlade ZDK, a djelom od vlastitih sredstava Ustanove. Zapisnik o primopredaji potpisali su, ispred izvođača radova Osman Podić i ispred investitora v.d direktor Doma zdravlja Olovo dr. Izudin Kućanović.

Novi i vrlo kvalitetan krov na površini od preko 850 m2 sada krase i novi snjegobrani, te novi oluci sa ugrađenim automatskim odleđivačima.

Uz to su rekonstruisane i sve potkrovne površine koje smo obišli sa direktorom Kućanovićem koji nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je naša Ustanova sada dobila nove i vrlo uređene radne prostore u potkrovlju objekta.  

U razgovoru za naš Radio direktor Kućanović najavio je već ove godine nove termo-fasadne radove čime će objekat i cijela okolina dobiti i novi estetski efekat. U tehničkom i uslužnom segmentu najavio je kako uskoro očekuju isporuku potpuno novog sanitetskog vozila sa kompletnom i modernom pripadajućom opremom, što će kvalitet usluga podići na još veći stepen.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button