AktuelnoOlovo

Produžen rok za prijavu na javni poziv putem sufinansiranja plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom i sjemenskim/sadnim materijalom

Produžen je rok za prijavu aplikanata na području općine Olovo na Javni poziv za dodjelu plastenika od 100 m2 sa sa dodatnom opremom. Ovaj poziv je dio projekta Muslim Aid Association pod nazivom “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima” a isti se implementira u saradnji sa Općinom Olovo. 

Projekat je osmišljen s ciljem podrške socijalno i materijalno ugroženim osobama i mladim ljudima s područja općine Olovo, koji posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili članovi njihove uže porodice, te osobe koje koriste zemljište u najmu ili u vlasništvu u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Svi kandidati koji ispunjavaju uvjete za sudjelovanje u ovom projektu imaju priliku osigurati plastenike, ali su također obavezni prisustvovati edukaciji koju organiziraju Muslim Aid Association i Općina Olovo. Edukacija je ključni dio projekta koji će im omogućiti da na najbolji način iskoriste plastenike i razviju svoje poljoprivredne vještine.

Javni poziv se može pronaći na oficijalnim stranicama Muslim Association i Općine Olovo kao i na oglasnoj tabli Općine Olovo. Obrasci za prijavu i potrebne izjave dostupni su na šalteru Općine Olovo, gdje se mogu preuzeti, a prijave na javni poziv je moguće predati na protokol Općine Olovo.

Za sve dodatne informacije i pitanja, slobodno zainteresovani se mogu obratiti Službi za ekonomske poslove ili pozvati na broj telefona 032/829-555, radnim danom od 08:00 do 15:30 sati.

Također se možete obratiti i odgovornoj osobi u Muslim Aid Association na broj 062 154 656 u periodu od 8:00 do 16:00.

Javni poziv je na linku,

http://olovo.gov.ba/javni-poziv-za-dodjelu-plastenika-putem-sufinansiranja-u-projektu-ekonomsko-osnazivanje-socijalno-i-materijalno-ugrozenih-mladih-osoba-kroz-proizvodnju-povrca-u-plastenicima/?fbclid=IwAR2FHreXWDxCgaYxLymoBARw03JcZ8Sn72b3D-OqprOW1vGbHCCK6PzRYfA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button