AktuelnoCentar za kulturuOlovo

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OV OLOVO I SVEČANA AKADEMIJA

U povodu 3.avgusta Dana Općine Olovo danas je u sali Doma kulture, u prisustvu brojnih zvanica i građana, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Olovo. Nakon intoniranja himne prisutne je pozdravio predsjedavaći OV Olovo Amir Muminović koji je u kratkim crtama podsjetio na historijat nastanka Olova i neke od njegovih najznačajnih perioda. U svom obraćanju prisutnima prvi čovjek Općine Olovo načelnik Đemal Memagić govorio je o aktuelnim i budućim projektima koji imaju za cilj učiniti Olovo mjestom ugodnog življenja. Posebno je podcrtao projekte i planove u sklopu aktiviranja poslovne zone, turističkog razvoja kroz nove korake na planu uređenja izletišta “Zeleni Vir “, te znatnih proširenja kapaciteta BRC “Aquaterm”.

Nakon svećane sjednice uslijedila je Svećana akademija čiji su program, u organizaciji JU Centar za kulturu, sport i informisanje Olovo, izveli članovi “KULT” produkcije iz Tuzle:

  • Glumac Elvir Krivalić
  • muzički intepretator Azur Mehmedović
  • muzička pratnja – harmonika Miralem Šarić

Potom su brojne delegacije položile cvijeće na centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima na gradskom trgu “Senahid Bolić-Bolo”.

Predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Olovo, Organizacije RVI 92-95 Olovo, Općine Olovo i Općinskog vijeća Olovo posjetili su i šehidsko mezarje u Solunu gdje su također položili cvijeće i odali dužnu počast najboljim sinovima koji su u temelje slobode ugradili svoje živote.

Svim građanima Olova i svima koji Olovo vole i osjećaju svojim čestitamo 3. avgust Dan Općine Olovo!

Obilježavanje Dana Općine Olovo nastavlja se i narednih dana brojnim kulturnim i sportskim događajima čiji raspored i satnicu možete pogledati u nastavku.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button