AktuelnoEkologijaOlovoPrivreda

JKP „BIOŠTICA“ OLOVO OD DANAS BOGATIJE ZA NOVU RADNU MAŠINU

Od danas je JKP „Bioštica“ Olovo bogatije za novu radnu mašinu koja će umnogome doprinijeti efikasnosti u radu ovog našeg preduzeća zaduženog za vodosnadbjevanje, održavanje gradske čistoće i putnih komunikacija.

Radi se o kombinovanoj radnoj mašini SKIP 388H čija je vrijednost 155.000 KM i koja je u Olovo stigla kao rezultat projekta koji je izradilo JKP „Bioštica“ Olovo i uputilo ga prema Vladi ZDK. Projekat je prihvačen i nadležno kantonalno Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK obezbjedilo je polovinu potrebnog iznosa dok je JKP „Bioštica“ uplatilo drugu polovinu sredstava. Vjerujem da će rezultat ovog projekta osjetiti svi naši građani kroz bolji i efikasniji rad na terenu – kazao je u izjavi za naš program Kasim Kljajić diretor JKP „Bioštica“ Olovo.

On je najavio da su u izradi još dva projekta i da Komunalno preduzeće ide u realizaciju nabavke još jedne teške radne mašine – Buldožer za održavanje gradske deponije i rad na putnoj infrastrukturi, te nabavku jednog terenskog vozila Caddy-a za potrebe prikupljanja kartonske ambaleže sa cijelog prostora naše općine, odnosno za potrebe reciklažnog procesa.- dodao je direktor Kljajić.

Čestitamo i želimo uspješan rad!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button