AktuelnoMjesne zajedniceNGO i udruženjaOlovo

TRENING ZA ČLANOVE SAVJETA MZ I PREDSTAVNIKE UDRUŽENJA

U sali Općinskog vijeća u Olovu u toku je edukativni sastanak sa predstavnicima Savjeta svih olovskih mjesnih zajednica, koji su u sklopu projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“ organizirali UNDP i Općina Olovo.

  • Sve je zapravo nastavak uspješne saradnje UNDP-a i Općine Olovo koja traje već 8. godina i u okviru koje su realizovane dvije faze ovog projekta. U prvoj fazi u kojoj je učešće uzelo šest olovskih mjesnih zajednica realizovani su brojni značajni i konktretni projekti u tim zajednicama. U drugoj fazi bilo je obuhvaćeno pet novih mjesnih zajednica, ali su kroz različite vidove i aktivnosti u okviru ovog projekta uključene i ostale naše MZ – kazao je u izjavi za naš Radio Adnan Klempić – općinski koordinator za saradnju sa mjesnim zajednicama.

Ono što je jako važno je činjenica da osim brojnih infrastrukturnih projekata ovaj program UNDP-a podrazumjeva i značajnu pažnju posvećuje edukaciji članova Savjeta mjesnih zajednica što je u proteklom periodu znatno unaprijedllio rad u MZ i saradnju sa Općinom i drugim nivoima vlasti. Ovo danas je upravo jedna od takvih aktivnosti u koji smo ovaj put uz predstavnike MZ uključili i neka olovska Udruženja sa kojima preko našeg Društvenog centra odlično sarađujemo. Cilj današnjeg treninga je unaprijediti vještine rukovođenja i organizacije aktivnosti u okviru Foruma građana i rada u mjesnim zajednicama i udruženjima.- naglasio je Klempić.

On se zahvalio UNDP i Vladama  Švicarske i Švedske koji provode i finansiraju ovaj projekat, općini Olovo koja je značajno participirala u svim projektima i realizaciji ovog programa, te predstavnicima mjesnih zajednica koji su pokazali i pokazuju sjanu kooperativnost i saradnju u ovom važnom projektu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button