AktuelnoOlovo

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRT ZAKONA O DOPUNSKIM PRAVIMA BRANILACA

Kako smo to prethodno i najavljivali, danas, 11.01.2024. godine u prostorijama Općine Olovo, održana je javna rasprava o Nacrtu zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica Ze-do kantona.

Zaključkom Skupštine Zeničko-dobojskog Kantona od 22.12.2023.godine Ministarstvo za boračka pritanja u gradovima i općinama ZDK provodi javnu raspravu i prikuplja prijedloge, komentare i sugestije prije nego ovaj Nacrt u formi Prijedloga ponovo dođe na Skupštinsko usvajanje.

Uz predstavnike naše Općine Olovo i brojne predstavnike boračkih Udruženja I pripadnika ovih kategorija raspravom su, ispred Ministarstva za boračka pitanja ZDK, rukovodile:

  • Amra Nikšić – šefica Odjela za pravne i administrativne poslove
  • Ivana Budim – šefica Odjela za ekonomske poslove I
  • Aida Silajdžić – sekretar Ministarstva

Od strane prisutnih predstavnika boračkih Udruženja izneseni su brojni prijedlozi i sugestije na ovaj Nacrt koje će predstavnici nadležnog Ministarstva uzeti u obzir prilkom pripreme konačne forme ovog Zakona.

Kompletan tonski snimak sa ove Javne rasprave poslušajte u program našeg Radija odmah nakon vijesti u 14:00 sati, a uskoro I na ovoj našoj stranici u okviru nove podcast episode.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button