AktuelnoHumanitarne akcijeMjesne zajedniceOlovo

Društveni centar Olovo nakon održanih radionica 7. i 8.marta organizuje humanitarni bazar

Društveni centar Olovo već nekoliko mjeseci je mjesto okupljanja mladih i svih zainteresovanih za neke od brojnih aktivnosti.

Društveni centar je održao  forum građana za žene i mlade gdje su učesnici  definisali  prioritete za organizaciju različitih društvenih aktivnosti.

Jedan od prvih radionica je bila “Priprema zimnice” a potom i “Radionice ručne radinosti”.

Radionice su definisane kao prioriteti na forumu građana a realizuju se u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Švedska, koji provodi  Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

-Cilj radionica je bio okupiti žene ali i djecu i mlade da otkriju svoje talente ,usvoje tehnike i znanja kako bi mogli samostalno da se bave nekom ručnom radinošću.Kroz druženja i edukacije koje su im održale naše edukatorice  koje dolaze iz naše lokalne sredine stekli smo dojam da su svi uživali u radionicama ,druženju i na kraju su nešto i naučili što dokazuju brojni predmeti koji su nastali tokom radionica,kaže Hanka Rotić koordinatorica u Društvenom centru.

Podsjetimo održane su radionice u crtanju na alu foliji,izradi nakita,dekupaž tehnici i slikanju na staklu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi proizvodi polazeći od zimnice do predmeta nastalih tokom održavanja radionica  bit će izloženi na humanitarnom bazaru koji je planiran za 7 i 8.mart 2024.godine.

Sredstva koja budu prikupljena na bazaru namijenjena su za jednu samohranu majku.O detaljima vezanim za humanitarni bazar uskoro više informacija iz Društevnog centra.

Sve ove aktivnosti Društveni centar realizuje u sklopu projekta “Jačanje uloge MZ u BIH” kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Švedske, koji provodi  Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button