AktuelnoCentar za kulturuKulturaOlovo

KUD “Olovno gaz” održao audiciju za glumce amatere

Ekipa olovskih entuzijasta koja je dugi niz godina radila prvo pod imenom BKD “Olovo” i UG “Tik Tak” ponovo su okupila i počela sa radom pod novim imenom KUD “Olovni gaz” .Predsjednica društva je Azra Omerović dugogodišnja članica  u pomenutim društvima.

Pored pokretanja rada folkorne sekcije u začetku je i dramska sekcija koja je sinoć održala i svoju prvu audiciju koju je vodila Ismira Mašić  apsolventica na odsijeku dramaturgije Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.Ismira iza sebe ima rad na pozorišim predstavama i filmovima dok je njen dokumenatrani film “Mrtvi čvor” nagrađen u kategoriji za NAJBOLJI KRATKI FILM 2023 na Međunarodnom danu kratkog filma za mlade bh. filmske autore.

Ideja potekla od Senada umjetničkog rukovodioca u u društvu ,koji me je informisao o želji da osnuje dramsku sekciju koja bi trebala izrasti u pozorišnu grupu koja će pripremati i raditi na predstavama.Iskreno sam se obradovala ideji i rado prihvatila da radim sa glumcima amaterima iz našeg grada jer sam i sama ovdje napravila prve korake.Poziv za članove dramske sekcije je otvoren još dvije sedmice a početak rada smo najavili polovinom marta,kaže za naš radio Ismira Mašić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi zainteresovani koji se žele okušati u glumi mogu se prijaviti na brojeve telefona 060 334 50 80 i 061 986 580 ili putem facebook stranice KUD “Olovni gaz” ,https://www.facebook.com/profile.php?id=61553870499724  

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button