AktuelnoNGO i udruženjaOlovoSport

KROZ INVALIDNI SPORT PROMOVIŠU OLOVO

U okviru prijepodnevnog izdanja programa Radio Olova u našem studiju ugostili smo predstavnike olovskog Udruženja za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom.   Ovo Udruženje, koje postoji od 1998.godine, u poslednje tri godine postiže sjajne rezultate u radu i na najbolji način, kroz takmičenja, druženja, ali i medaljama i peharima, promovišu Olovo i u ovom specifičnom sportskom polju.

Ovo naše udruženje ima oko 25 članova – takmičara u čak osam ekipa, za isto toliko diciplina u kojima se takmiče na kantonalnom i federalnom nivou. Boćanje, stoni tenis, pikado, kuglanje,šah, streljaštvo, nogomet, takmičenje u ribarstvu,  dicipline su u kojima učestvujemo, a u nekima smo do sada postigli zapažene rezultate – kazali su, gostujući u našem studiju, Esed Smailhodžić – predsjednik Udruženja i Osman Jamaković član šahovske ekipe.

 

Govoreći o radu Udruženja, uz podsjećanje da su od MIZ Olovo besplatno dobili na korištenje prostorije u ulici Krivajskoj, oni su posebno potcrtali pomoć koju im u radu i za odlaske na takmičenja, a na godišnjem nivou učestvuju na 10-15 turnira,  pruža Općinski načelnik Đemal Memagić, kome su uputili posebnu zahvalnost.

 

Koristeći talase našeg Radija uputili su i poziv svim zainteresovanim invalidnim oso  bama, bez obzira da li se radi o RVI ili civilnim invalidnim osobama, da se jave u udruženje i budu dio njihovih druženja i takmičarskih ekipa.

Snimak razgovora mozete pratiti i u popodnevnom izdanju našeg programa, a uskoro i na ovoj stranici na linku nove podkast epizode.

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button