AktuelnoEkologijaNGO i udruženjaOlovo

ČLANOVI AIRSOFT KLUBA “PLUMBUM” OČISTILI PODRUČJE OKO POZNATOG OLOVSKOG IZVORIŠTA

Članovi novoosnovanog Airsoft kluba “Plumbum”, koji kao sekcija djeluje u okviru Udruženja za održivi razvoj “Povratak” jučer su, upskos kiši, uspješno izveli akciju čišćenja na lokalitetu Bjeliš i posjetiocima izvora “Ređenik” ostavili čistu okolinu bez smeća koje na žalost mnogi ne savjesni građani ostavljaju za sobom.

Ova ramazanska akcija, kako su nam kazali organizatori i učesnici, imala je za cilj da pokaže da su i ovo Udruženje i njen klub formirani da budu korisni članovi svoje zajednice i promotori pozitivnih društvenih vrijednosti. Činjenica da brojni građani Olova  u ovim ramazanskim danima dolaze u Bjeliš i na izvoru “Ređenik” toče čistu i bistru vodu za iftar opredjelila ih je da ovu ramazansku akciju provedu upravo u Bjelišu.

Osim što su očistili širi lokalitet od velikih količina smeća i otpada, uredili su i prilaz  samom izvoru ispod mosta kroz ugradnju rukohvata.

Zajedničkom fotografijom obilježili su uspješan završetak akcije uprkos kiši koja nije prestajala padati. Našim savjesnim I dobronamjernim građanima ostavljaju čisto područje oko izvorišta, a onim drugima…  – “Nećemo da trošimo riječi, osim poruke: Mi smo vaša sušta suprotnost!”- kazali su.

Nakon uspješno obavljene akcije  organizirali su zajednički iftar u omladinskom centru u Gurdićima, gdje je I nakon teravih namaza nastavljeno druženje i razgovori o novim planovima i projektima.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button