AktuelnoObrazovanjeOlovo

OLOVSKI OSNOVCI O ŠTETNOSTI KLADIONICA I KOCKANJA

Danas smo u našem studiju ugostili četvoricu sjanih mladića – učenika 9.razreda OŠ „Olovo“ koji su nam prezentirali porazne rezultate uticaja klađenja i kocke na porodicu i naše cijelo društvo.

Faruk Karić, Almir Krivalić, Amar Manso i Amer Kamenjašević, u okviru predmeta „Građansko obrazovanje“ vrijedno rade na projektu u okviru koga su prikupili brojne činjenice koje ukazuju da je i naše društvo i naša lokalna zajednica duboko upletena u mrežu tog poroka.

Rezulati anketa koje su radili, prikupljeni zvanični podaci poput onog da se na godišnjem nivou, samo u Federaciji, na kladionice potroši blizu 2.milijarde KM, ne amnestiraju ni našu lokalnu zajednicu. Da se i građani Olova itekako uklapaju u ovu neslavnu statistiku pokazuje broj kladionica koji raste. Nakon Olova kladionice su otvorene u Olovskim Lukama, Solunu, Carevoj Ćupriji, što pokazuje koliko ovaj porok ulazi u sve naše mahale i sve naše kuće.

–  Klađenje i kocka, prisustvo kladionica na svakom koraku, sve razvijeni i pristupačniji sistem onlajn klađenja, gdje gotovo nema ograničenja, bukvalno uništava naše brojne porodice i mora biti zakonski uređeno – kazali su nam ovi pametni i savjesni učenici podcrtavajući da oni svojim projektom nastoje i mogu samo edukativno djelovati ukazujući na đtetnost ovog poroka.

U svakom slučaju njihov trud je posve vrijedan i naše medijske pažnje, a zaslužuje i podršku naše kompletne društvene zajednice. Poslušajte na našem podkastu, na linku ispod, snimak razgovora sa našim osnovcima.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button