AktuelnoObrazovanjeOlovoVijesti iz ZDK

NOVIH 350 HILJADA KM ZA ZAVRŠETAK RADOVA NA IZGRADNJI DJEČIJEG OBDANIŠTA U OLOVU

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mirza Mušija i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić danas su u Olovu potpisali ugovor o prenosu sredstava kojima Vlada ZDK preko pomenutog Ministarstva finansira nastavak, odnosno završetak radova na objektu Gradskog dječijeg obdaništa Olovo.

  • Radi se o ugovoru o prenosu sredstava od 350 000,00 KM sa pozicije transferi drugim nivoima vlasti koja će, vjerujemo, omogućiti da se ovaj važan projekat za Olovo privede kraju. Ovo danas je zapravo realizacija i finalizacija zaključaka naše nedavne posjete Olovu – kazao je ministar Mušija.
  • Ovo danas je potvrda naše dobre saradnje sa Vladom ZDK i nastavak realizacija za nas jako važnog projekta. Ovih 350 hiljada KM, uz do sada uloženih preko pola miliona maraka, omogućit će nam da uspješno privedemo kraju radove na ovom objektu i Olovu poklonimo prostor odnosno dječije obdanište izgrađeno po najvišim standardima. Zahvaljujem Ministarstvu za obrazovanje i Vladi ZDK na konstanoj podršci našim kapitalnim projektima – kazao je za naš program načelnik Općine Olovo Đemal Memagić podsjećajući da je ovo Ministarstvo uključeno i u izgradnju bazena u Solunu, te izrazio nadu da će uskoro doći i do realizacije projekta izgradnje i obnove područne škole u Olovskim Lukama o čemu je također danas bilo riječi.

Izjave ministra Mušije i načelnika Memagića možete poslušati od 12:00 sati u programu našeg radija, reprizno u 15:00 sati, a uskoro i na ovom mjestu u našoj novoj podkast epizodi.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button