Općenito

Zlatan Husukic iz Olova među najboljim sportistima ZE – DO kantona

U organizaciji NIPD Naša riječ i Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona u narodnom pozorištu u Zenici 23.02.2011. godine odražana je promocija najboljih sportista i sportskih ekipa na području ZDK.
Prema ocjeni žirija kojim je predsjedavao Armin Mujkić, najbolji sportisti ZDK u protekloj godini bili su bh. olimpijac, bacač kugle Hamza Alić, član Atletskog kluba “Zenica“, i Jasmina Merdić, takmičarka u kicboxu, članica Centra borilačkih sportova “Tešanj“.
Specijalni gost na manifestaciji bio je Ivica Osim, legendarni nogometaš i trener, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FSBiH kojem je uručeno najviše priznanje – “Grb kralja“, kao i posebna nagrada za „Sportski događaj 2011. godine u ZDK“, a to je utakmica baraža za „Euro 2012“ koju su nogometne reprezentacije BiH i Portugala odigrale 11. novembra na stadionu Bilino polje.
                       Među najboljima u juniorskoj konkurenciji našao i naš Zlatan Husukić, prvak Balkana u tekwandou.
                          Rezultati koji su Zlatnog momka iz Olova doveli među najbolje sportiste ZDK u 2011. godini.
Ostvareni rezultati
Četverostruki je prvak BiH , Kadetski prvak BiH za 2008,Juniorski prvak BiH u tehnikama za 2009,Juniorski prvak BiH za 2010,Juniorski prvak BiH za 2011 godinu. Osvajać je velikog broja medalja sa internacionalnih takmičenja kao što su Korčula Open-zlatna medalja,Karlovac Open-zlatna medalja (proglašen najboljim takmičarem turnira),Halleluyah Cup-zlatna medalja ,Košice Open (Slovačka)-srebrna medalja,Šabac Open–zlatna medalja,Trofej Beograda-srebrna medalja ,Park Pokal(Stutgart)-bronzana medalja,Balkansko prvenstvo(Beograd) 2009-bronzana medalja. Rezultati koji su ga nominovali za kandidata sportiste Ze-Do kantona .

Vršac-Srbija Prvenstvo Balkana 2011.godine ,Kakanj-prvenstvo BiH 2011. ,Bihać-Open 2011. i Bugojno Open 2011. Osvajač zlatne medalje na sva četiri takmičenja.

-Za moj uspjeh mogu biti zahvalan,prvo mojim roditeljima,zatim treneru i velikom radu i trudu koji sam uložio tokom proteklih mjeseci i godina.-kaže Husukić.
Ovaj uistinu zlatni primjer dobrog djeteta,odličnog učenika ,uzornog sportiste je ponos svima koji ga poznaju a jedan grad koji ima ovakvog sportistu može biti siguran da će ga predstavljati u najboljem svijetlu.

S.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button