Općenito

Održano prvo školsko takmičenje iz engleskog jezika – “Spelling bee”

U utorak 28.02.2012. u MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ održano je prvo školsko takmičenje iz engleskog jezika u kategoriji – izazov sricanja (“Spelling bee/Pčelica sricanja”).

Ovo takmičenje testira sposobnost učenika da sriču riječi na engleskom jeziku, a organizuje ga Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini. Takmičenje će se održati na tri nivoa: takmičenje na nivou škole, zatim regionalno takmičenje planirano za mjesec mart, i na kraju državno takmičenje – finale koje će se održati u Sarajevu u mjesecu aprilu ove godine. Takmičari su učenici prvih i drugih razreda gimnazije i ekonomske tehničke škole.

Među učenicima prvih razreda koji su učestvovali na takmičenju, najbolje znanje je pokazao Amar Alikadić, a drugoplasirana je učenica Maida Duraković. Od takmičara iz drugog razreda, najuspješnija je bila Amna Kopić, dok je drugo mjesto osvojila Džana Jamaković.

Svi učenici koji budu učestvovali na regionalnom takmičenju primit će od Ambasade SAD certifikat o učešću i majice, a pobjednici na regionalnom i državnom nivou dobit će i prigodne nagrade. Po dva finalista sa svakog regionalnog takmičenja će o trošku Ambasade SAD putovati u Sarajevo s roditeljima, kako bi učestvovali u takmičenju na državnom nivou.

Vjerujemo da će ovo biti uzbudljiv i zabavan događaj koji će ujedno pomoći učenicima da bolje savladaju engleski jezik.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button