Općenito

Jasmina Muratović poginula a njen sin Admir teško povrijeđen od eksplozije nepoznate naprave

Jasmina Muratović (58) smrtno je stradala a njen sin Admir Muratović (31) teško ranjen od zasad nepoznate eksplozivne naprave.
Tragedija se dogodila danas oko 8, 30 h u neposrednoj blizini njihove porodične kuće koja se nalazi u ulici Gornje Olovo na lokalitetu zvanom Banja.
Od siline detonacije popucala su stakla okolnih kuća a oštećen jedan automobil koji se nalazio u blizini mjesta ekplozoije.
Najbliži mjestu događaja bio je Emir Degirmedžić, koji je prvi pritekao u pomoć nastradalim.
-Čuo sam jaku eksploziju a nedugo zatim i kako neko doziva u pomoć. Pošto sam od mjesta događaja bio udaljen svega pedeset metara vidio sam Adu kojeg lično poznajem kako pokušava da nekoga podigne sa zemlje. Dotrčao sam do mjesta i tek onda vidio da se radi o njegovoj majci. Odmah sam obavjestio policiju. U međuvremu je na lice mjesta došao još jedan čovjek , te smo zajedno pokušali pomoći nestradalima. Žena je bila u teškom stanju i davala je slabe znake života . Ubrzo je stiglo i policijsko auto u koje smo oboje unijeli.-ispričao nam je Degirmendžić.
Dežurni ljekar Doma zdravlja u Olovu, Mujo Hodžić kazao nam je da je u hitnu službu Doma zdravlja , nesretna žena dovežena bez znakova života dok je muškarac imao vrlo vidljive povrede na sebi.
-Nakon pregleda i ukazane prve pomoći povrijeđenog smo uputili u Klinički centar Koševo.Tokom pregleda i pružanja prve pomoći , povrijeđeni je bio pri svijesti.-kazao nam je Dr.Hodžić.
Porijeđeni Admir Muratović prevezen je na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu i prema riječima Biljane Jandrić, portparola ove ustanove, ima povrede abdomena i donjih ekstremiteta ali je njegovo zdravstveno stanje stabilno.
Uviđaj su izvršili pripadnici krim policije ZDK iz prisustvo kantonalnog tužioca.Istraga će pokazati o kakvoj se vrsti eksplozivne naprave radilo i uzroke nesreće.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button