Općenito

Knjiga “Beskrajna svjetlost” promovisana u Olovu

Povodom dolaska Nove hidžretske godine (1434.) MIZ Olovo u suradnji sa izdavačkom kućom „Hikmet“ organizirao je promociju knjige Beskrajna svjetlost M. Fethulaha Gulena .U ulozi domačina prisutnima se obratio Esad ef. Pepić glavni imam MIZ Olovo, a promotori ovog vrijednog književnog djela bili su Doc.dr.Ahmet Alibašić prof na FIN- u Sarajevu te Mr.Mustafa Prljaća rukovodilac Izdavčkog centra Rijaseta IZ u BiH „El-Kalem“

-Za knjigu Beskrajna svetlost – Muhammed, a.s. , autora M. Fethullaha Gulena, možemo slobodno reći da na najljepši način govori o svim aspektima života Poslanika, s.a.v.s., i da ljudska srca ispunjava ljubavlju prema njemu. Modernom čovjeku nudi rješenja za probleme na vjerskom, sociološkom, psihološkom i ekonomskom planu, te u okviru opisanih dešavanja iz perioda Objave, u njihov epicentar postavlja upravo Poslanika, s.a.v.s., stavljajući akcenat na iznimni fetanet i mudrost Najboljeg među ljudima, s.a.v.s. Riječ je o djelu koje je prevedeno na više od 30 jezika i koje se koristi kao školski udžbenik u obrazovnim institucijama širom svijeta, uključujudi i Univerzitet el-Ezher.-kazao je Doc.dr. Ahmet Alibašić.
-Kako bi ovu knjigu približili domaćem čitateljstvu i na neki način, govoreći o uzvišenom životu Poslanika, s.a.v.s., pružili najadekvatniji odgovor na sve prljave napade i provokacije koje su u zadnje vrijeme usmjerene prema muslimanima i njihovom Poslaniku, s.a.v.s., Izdavački centar Rijaseta IZ u BiH „El-Kalem“ i Izdavačka kuća „Hikmet“, u saradnji sa lokalnim muftijstvima i medžlisima IZ, organizuju seriju promotivnih večeri širom Bosne i Hercegovine.-kazao nam je mr. Mustafa Prljaća.
Na promociji je nastupili i članovi hora MIZ Olovo sa prigodnim ilahijama.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button