Općenito

Desetogodišnja Džejna želi da objavi zbirku pjesama

Džejna Ferhatović iz naselja Čuništa kod Olovo, ima samo deset godina, a već je napisala preko stotinu pjesama.Ide u četvrti razred OŠ „Hasan Kikić“ i bez recitovanja njenih pjesama ne može proći niti jedna priredba u školi.Svoj talenat za pisanjem pjesama otkrila je u prvom razredu i od tada svakednovno piše stihove koji su puni dječije mašte i radoznalosti.
On što posebno ističe ovu nasmijanu djevojčicu,jeste to da je aktivna i u drugim školskim sekcijama. Voli da pjeva i crta. Kaže da inspiraciju dobija kada ide iz škole ili kada se odmara. Svoje najljepše pjesme napisala je u svom kućnom dvorištu. Kako kaže želja joj je da svoje pjesme negdje i objavi.
-Želim da izaberem svoje najbolje pjesme i da objavim u zbirci. U školi su mi obećali pomoći.Nastavit ću pisati,jer jednostavno to volim.-kaže Džejna. Na nedavno održanom skupu u Olovu a koje je organiziralo Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama „Osmijeh“, Džejna je nastupila u programu sa svoje dvije pjesme.To je bio i njen prvi nastup van škole pred brojnijom publikom, koji su je nagradili velikim aplauzom.Ako ostvari svoj san i objavi zbirku pjesama, bit će kaže, najsretnije dijete na svijetu. Džejna živi sa roditiljema ocem Ibrahimom, majkom Almom i mlađom sestrom Ajnom koja ima dvije godine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button