Općenito

Članice Udruženja “Zeleni vir“ ugostile porodice šehida i poginulih boraca

2013_1101Zeleni0004

2013_1101Zeleni0006

2013_1101Zeleni0001Udruženje žena za ruralni razvoj „Zeleni Vir“ organizovalo je u hotelu „Akvaterm“ tradicionalno druženje majki šehida i poginuli boraca pod motom “Život oplemenjen tugom i ponosom“.

Pored majki šehida i članica ovog Udruženja ,druženju su prisustvovali Nazif Vatreš predsjednik Udruženja šehidskih porodica i poginulih boraca , Esad ef.Pepić glavni imam MIZ Olovo, Hasna Vatreš predsjednica Foruma žena „Sabina Jamaković“, te predstavnici Općine Imer Karagić i Merisa Kaljanac.

Kemala HodžićOvo druženje se održava već treću godinu zaredom i prema riječima predsjednice Udruženja „Zeleni Vir“ Kemale Hodžić, organizovanje ovakvih ili sličnih druženja nastavit će se i u narednom periodu.Majkama šehida su ovom prilikom podijeljeni skromni pokloni iz kućne radinosti članica ovog Udruženja.

Život oplemenjen tugom i bolomInače , Udruženje „Zeleni vir“ je organizovano prvenstveno da pomaže ženama u ruralnim sredinama odnosno onim ženama koje žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom kao i kućnom radinošću. Do sada su učestvovale na brojnim sajmovina i izložbama zdrave hrane,odakle su se vraćale sa osvojenim nagradama. Udruženje trenutno broji 68 aktivnih članica i preko stotinu onih koje sarađuju sa Udruženjem.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button