Općenito

Građani Olova pokazali solidarnost na djelu

Nedelja solidarnosti
CK OlovoPrikupljena hrana ,odjeća i obućaU okviru akcije Crvenog križa/krsta Federacije BiH „Nedelja/tjedan solidarnosti“ koja je trajala od 25. do 31.oktobra, općinska organizacija CK Olovo provela je akciju pod sloganom „Solidarnost na djelu“.

Ferid HadžiabdićVolonteri CK Olovo su tokom sedam dana svakodnevno boravili na punktovima u tržnim centrima „Bingo“,“AR-Market“u Olovu i OL.Lukama i prodavnici „Megal“ u Olovu gdje su građani mogli ostaviti pomoć u vidu hrane,odjeće i obuće.

Pomoć za socijalno najugroženije katergorijePrema riječima Ferida Hadžiabdića Sekretara CK Olovo veoma su zadovoljni odzivom građana u ovoj akciji:
-„U odnosu na predhodne godine ovo je jedna od najuspješnijih akcija.Prikupljeno je ukupno 357 kg hrane,1491 odjevni predmet,36 pari obuće,24 ostala artikla i 28 dječijih igračaka.Ovom prilikom se zahvaljujem svim građanima Olova koji su iskazali svoju solidarnost na djelu .Volonteri CK njih 27 učenici srednje škole su svakodnevno dežurali u prostorijama CK i na tri punkta u tržnim centrima na čemu im želim čestitati i zahvaliti se na njihovom nesebičnom trudu“,ističe Hadžiabdić.

Na evidenciji CK Olovo trenutno se nalazi više od 250 korisnika pomoći .Prikupljena pomoć će biti dovoljna za oko 35 paketa za one najugroženije koje će volonteri CK uručiti narednih dana.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button