Općenito

Srednjoškolci Dan državnosti obilježili svečanom akademijom

U povodu 25.novembra Dana državnosti BiH učenici MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ predvođeni profesorima u sali Centra za kulturu i informisanje u Olovu priredili su svečanu akademiju.
Kako među srednjoškolcima ima veliki broj talentovanih učenika koji sviraju i pjevaju,pišu i recituju svoje pjesme svi prisutni su uživali u njihovim izvedbama.
-„Bio je to naš skroman doprinos Danu državnosti naše domovine koja ima sjajne mlade i talentovane ljude što je najveće bogatstvo jedne zemlje.Ovaj put pridružili su nam se učenici i nastavnici osnovnih škola “,kazala nam je prof.Bosanskog jezika Mirsada Mešić koja je sa kolegama radila na pripremi programa.
Svoju pozitvnu energiju kroz pjesmu i čestitke za Dan državnosti svim prisutnima građanima Olova prenijeli su i putem Radio Olova koji je direktno prenosio program iz sale Centra za kulturu.
Dan Državnosti BiH prigodnom priredbom obilježila je i OŠ „Olovo“ gdje su učenici zajedno sa svojim nastavnicima priredili zanimljiv program kojem je prisustvovao veliki broj učenika , nastavnika i roditelja.
U povodu Dana Državnosti BiH u ponedeljak 25.novembra u 12.00 sati u Olovu će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button