Općenito

Komedija “Cosa nostra” u Centru za kulturu u Olovu 11.februara

Cosa nostra Centar za kulturu i informisanje ove zime se pobrinuo da za duge zimske dane obezbijedi kulturne sadržaje koji će oraspoložiti i upotpuniti slobodno vrijeme olovske publike.Nakon urnebesne komedije “Crnogorac u krevetu” u kojoj igra najpopularniji crnogorski komičar Peđa Šuškavčević koju je olovska publika mogla pogledati u srijedu 22.januara iz ove ustanove najavljuju gostovanje glumaca članova umjetničke grupe”Satya”.

Udruženje Umjetnička grupa ”SATYA” registrovano je tek 17 mjeseci, a već ima iza sebe 3 predstave: komediju ”Cosa Nostra”, predstavu za srednoškolce ”Ja sam životinja” i predstavu za osnovce ”Imamo učiteljicu za čistu peticu”. Udruženje čine profesionalci ali i mladi umjetnici željni praktičnog rada, koje ostvaruju kroz ovo udruženje. Predsjednica Udruženja je istaknuta bh. glumica Emina Minka Muftić.

IMG_8325O PREDSTAVI ”COSA NOSTRA”
Komedija ”COSA NOSTRA” premijerno je izvedena 11. 10. 2012. u velikoj sali Centra za kulturu ”Sarajevo” u postavi Minka Muftić i Belma Košutić. Do sada je gostovala u Vogošći, Travniku, Tešnju, Fojnici, Maglaju, Visokom, Konjicu, Kaknju, Tuzli, Gradačcu, Zavidovićima, Hadžićima, Goraždu, Mostaru, Splitu, Metkoviću…
”Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!
U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (”Viza za budućnost”, ”Lud, zbunjen, normalan”, ”Nebo iznad krajolika”, ”Belvedere”) i Elma Ahmetović mlada glumica Pozorišta mladih koja privremeno mijenja Belmu Košutić koja je na detalj iz predstaveporodiljskoj pauzi. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Saradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana rediteljka Mirela Trepanić poznata po režiji hit komedija ”Ja, mahaluša” i ”Ja, mahalac”.
Predstava”COSA NOSTRA” traje 70 min,olovska publika moći će je pogledati u sali Centra za kulturu i informisanje u srijedu 11.februara u 19 i 30.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button