Općenito

Poziv za potencijalne proizvođače krastavaca kornišona

Predavanje 1Nakon uspješno održanog predavanja na temu ,,Uzgoj jagoda i krastavca kornišona,, u prostorijama sale Općinskog vijeća u Olovu 17.01.2014. godine od strane predstavnika UPP „Kornišon,, Živinice i sektora za poljoprivredu Općine Živinice uz podršku Općine Olovo U.G. za razvoj poljoprivrede ,,EKO BRDA-ECO HILLS,,Olovo odlučilo je pozvati sve zainteresovane građane Općine Olovo koji žele da se bave uzgojem krastavca kornišona, da se prijave u udruženje ,,Eko brda-Eco Hills,, Olovo radi registracije, u cilju evidencije i formiranja konačnog spiska interesanata za uzgoj navedene kulture.
Sadni materijal, zaštitna sredstva, sistem navodnjavanja, stručna pomoć kao i sam otkup kulture biće obezbjeđeni od strane Udruženja Poljoprivrednih Proizvođača ,,Kornišon,, Živinice. Sve detalje vezano za ovaj projekat možete dobiti od predstavnika Udruženja ,,Eko brda-Eco hills,, Olovo.
Ovom prilikom iz UG ,,Eko brda – Eco hills,, posebno pozivaju sve mlade ljude koji imaju uslove za bavljenje poljoprivredom, da im se pridruže kako bi zajedničkim snagama što uspješnije realizovali navedeni projekat i time dali svoj doprinos razvoju naše zajednice.
index
Detaljne informacije možete dobiti od predstavnika Udruženja;
putem telefona: 062/880-001, 061/617-396, 061/853-458
e-mail adrese: ekobrda_ecohills@yahoo.com ili na facebook profilu udruženja; U.G. Eko brda-Eco hills

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button