Općenito

Općina Olovo odabrana za partnera u projektu PRO-Budućnost

Prentacija projekta u Sarajevu Općina Olovo odabrana je za učešće u projektu PRO-Budućnost nakon što je prošla dva kruga odabira,tačnije od 65 općina u BiH koje su aplicirale za učešće u projektu na i osnovu Odluke o kriteijima za odabir izabrana je među 32 općine u BiH za saradnju u projektu.

PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) je četverogodišnji USAID-ov projekt izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih skupina u BiH. Projektne aktivnosti provodit će se u 32 općine u Bosni i Hercegovini, a uključit će mlade, nevladine organizacije, udruženja/udruge žena, vjerske zajednice, medije, različite nivoe institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem suživotu građana i građanki Bosne i Hercegovine.

2Odgovornost Fondacije Mozaik je da u naredne četiri godine, zajedno sa ostalim partnerima, projekt provede uspješno, na konkretne i mjerljive načine. Pomoć pri odabiru projekata Mozaik će imati od iskusnih i vrijednih mladih članova i članica odbora omladinskih banaka koji će na kraju odlučivati o sredstvima koja su kroz PRO-Budućnost namijenjena za mlade. Mozaik će nastaviti da podržava konkretne ideje koje će u zajednicama da naprave pozitivne transformacije i kvalitetniji suživot svih nas u Bosni i Hercegovini.
Kroz projekat je obezbijeđen fond od oko 1.000.000 KM, a pozivi i kriteriji bit će dostupni u 32 općine svim građanima i građankama koji imaju dobre ideje.
Uskoro će biti organizovan i prvi zajednički sastanak sa predstavnicima Općine Olovo o daljim koracima u projektu,saopštio je Goran Bubalo direktor projekta PRO-Budućnost.

Fondacija Mozaik/Radio Olovo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button